• Det er afsløret, at EU vil reducere skattesatsen for kinesisk fremstillede Volkswagen Cupra Tavascan og BMW MINI til 21,3 %
  • Det er afsløret, at EU vil reducere skattesatsen for kinesisk fremstillede Volkswagen Cupra Tavascan og BMW MINI til 21,3 %

Det er afsløret, at EU vil reducere skattesatsen for kinesisk fremstillede Volkswagen Cupra Tavascan og BMW MINI til 21,3 %

Den 20. august offentliggjorde Europa-Kommissionen udkastet til de endelige resultater af sin undersøgelse af Kinas elektriske køretøjer og justerede nogle af de foreslåede afgiftssatser.

En person med kendskab til sagen afslørede, at i henhold til Europa-Kommissionens seneste plan vil Cupra Tavascan-modellen produceret i Kina af SEAT, et mærke fra Volkswagen Group, være underlagt en lavere takst på 21,3%.

Samtidig sagde BMW Group i en erklæring, at EU klassificerede sit joint venture i Kina, Spotlight Automotive Ltd., som et selskab, der samarbejder med stikprøveundersøgelsen og derfor er berettiget til at anvende den lavere takst på 21,3 %. Beam Auto er et joint venture mellem BMW Group og Great Wall Motors og er ansvarlig for at producere BMW's rene elektriske MINI i Kina.

IMG

Ligesom BMW elektriske MINI produceret i Kina, har Volkswagen-koncernens Cupra Tavascan-model ikke tidligere været med i EU's prøveanalyse. Begge biler vil automatisk være underlagt det højeste takstniveau på 37,6 %. Den nuværende reduktion af afgiftssatserne indikerer, at EU har indgået et foreløbigt kompromis om spørgsmålet om tariffer på elektriske køretøjer i Kina. Tidligere var tyske bilproducenter, der eksporterede biler til Kina, stærkt imod indførelsen af ​​yderligere told på kinesisk fremstillede importerede biler.

Ud over Volkswagen og BMW rapporterede en reporter fra MLex, at EU også har reduceret importafgiftssatsen markant for Teslas kinesiske biler til 9 % fra de tidligere planlagte 20,8 %. Teslas afgiftssats vil være den samme som for alle bilproducenter. Den laveste i kvotient.

Derudover vil de midlertidige skattesatser for de tre kinesiske virksomheder, som EU tidligere har udtaget og undersøgt, blive reduceret en smule. Blandt dem er BYD's toldsats blevet reduceret fra de tidligere 17,4% til 17%, og Geelys toldsats er blevet reduceret fra de tidligere 19,9% til 19,3%. For SAIC Den ekstra skattesats faldt til 36,3 % fra de tidligere 37,6 %.

Ifølge EU's seneste plan vil virksomheder, der samarbejder med EU's udligningsundersøgelser, såsom Dongfeng Motor Group og NIO, blive pålagt en mertakst på 21,3 %, mens virksomheder, der ikke samarbejder med EU's udligningsundersøgelser, vil blive pålagt en skat. sats på op til 36,3 %. , men det er også lavere end den højeste midlertidige skattesats på 37,6 % fastsat i juli.


Indlægstid: 23. august 2024